Tan animal com l’Andreas

All-focus

Fa uns pocs dies la secció “La contra” del diari “La Vanguardia” entrevistava a Andreas Michalsen, un metge naturòpata alemany que no conec, però amb el que coincideixo en un munt de coses de les que explica en la breu entrevista del diari barceloní.
L’Andreas practica i recomana uns hàbits molt semblants als que porto en la meva vida quotidiana. Com ell, faig dejuni diari de setze hores. Sopo molt lleuger cap a dos quarts de vuit del vespre, me’n vaig a dormir cap a les onze, em llevo cap a les set, prenc una infusió i dino cap a les 12 del migdia, sense cap mos entre àpats. I, com ell, puc dir que em sento fort i sa, i especialment àgil.
L’Andreas és vegetarià, jo practico la dieta vegetariana de manera quotidiana des de fa trenta-set anys. Discrepo d’ell en el sentit de què a mi no m’avorreix en absolut la dieta vegetariana. I faig el possible per difondre les possibilitats culinàries del vegetarianisme, per això, entre altres coses, em dedico a donar tallers de cuina mediterrània vegetariana, una cuina aromàtica, saborosa i creativa, com som la gent mediterrània. Potser aquí rau la diferència que fa que ell s’avorreixi.
Una altra coincidència amb l’Andreas és saber valorar les virtuts de l’aigua freda, em dutxo amb aigua sense escalfar durant tot l’any, faci fred o calor, des dels catorze anys.
També, com ell recomana, camino descalç per la sorra ben a la vora del mar, un privilegi que practico d’ençà que visc a l’Empordà. Dormo amb l’habitació freda i la finestra oberta, a l’hivern només una escletxa, no cal exagerar. No vaig al metge, no prenc drogues farmacèutiques i normalment prenc un gotet de vi al meu únic àpat, al migdia.
I, com ell diu, no oblido mai que sóc biologia, tinc sempre present que, per sobre de tot, sóc un animal.
La diferència més gran amb l’Andreas és que jo no sóc cristià, ni m’interessa l’espiritualitat índia. O més ben dit, m’interessa com a recerca. I pel que vaig descobrint, em sento molt lluny d’ella. De fet, tant lluny com de qualsevol altra espiritualitat, sóc un animal sense ànima, molt animal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s