La sobirania a taula

sobiranialaimentaria

D’on ve l’aliment que mengo? Quan quilòmetres ha recorregut? Com s’ha produït? Com viuen les persones que l’han produït i transportat? Quants intermediaris s’han lucrat fins a arribar al meu cabàs? Quanta energia ha consumit el seu transport i magatzematge? Quan ha contaminat el que mengo abans de comprar-ho? És nutritivament ric?
Aquestes preguntes, i moltes altres, són les que em faig abans de comprar el que mengo. Per això, els aliments frescos que compro i cuino són gairebé tots de proximitat, de temporada i ecològics. Per això prioritzo comprar directament a qui els conrea. Per això compro aliments de temporada, de proximitat i ecològics. Per respecte profund a la vida, per potenciar la nostra pagesia, per sobirania alimentària.
Aquests aliments són la base de la meva cuina vegetariana i mediterrània, així m’alimento quotidianament. I així és la cuina dels tallers que imparteixo. El pròxim serà el mes de març, sobre cuina quotidiana. Receptes, idees, aliments i organització per menjar cada dia de manera nutritiva, saborosa, fàcil, econòmica i més ecològica. Si vols saber més, pots visitar www.vegetariana.cat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s