Cuinar assaborint la vida

cuinar

El fet creatiu ha estat amb mi sempre, d’ençà que tinc ús d’això que en diuen raó. L’he expressat en molt diverses facetes, grafisme, fotografia, pintura, escultura, dansa, escriptura, comunicació… He de reconèixer que no he estat mai un virtuós en cap de les diverses disciplines que he practicat, m’ha guiat més la passió i l’impuls que no la constància que exigeix el virtuosisme.
Des de fa un temps, estic immers en una altra disciplina on dono via lliure a la meva creativitat, la cuina. Fa molts anys que cuino, des de poc més dels vint, i he anat aprenent fent un reguitzell immens de pífies, moltes, algunes memorables, tot i que ja només formen part del record. He après d’aquí i d’allà, xuclant amb desfici, com s’ha de fer si vols aprendre quelcom. L’edat sembla que m’ha donat un no sé pas què i, ara, amb seixanta-dos anys, creo plats com per art d’encanteri, plats creatius i saborosos. Plats de cuina vegetariana i mediterrània, que és la fórmula alimentària que em nodreix des de fa més de trenta-set anys. De gairebé tot, fa un munt d’anys, coses de l’edat.
La meva cuina es basa en aliments de temporada i de proximitat, i de producció ecològica. Creo els plats improvisant, fent ús del regal que m’ha donat la dansa, l’art de la improvisació. Cuino amb aliments vius, plens de força nutritiva i de sabor, cuino vida que dóna vida. Aconseguir que aquests aliments vius es transformin en plaer gastronòmic és una de les satisfaccions més grans que visc actualment. Ves per on, als fogons aconsegueixo confluir els eixos fonamentals que vertebren la meva vida, la creativitat, la consciència ecològica, la improvisació, l’acció per un món més just i solidari, i l’amor per la vida. Cuinar per altres és un acte d’amor, cuino assaborint la vida. (vegetariana.cat)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s