Plantar cara obertament

moltapropfeixisme

Pallassos, rapers, mecànics, votants colpejats, activistes, polítics, qualsevol que gosi pensar diferent i expressar-ho passa pel sedàs de “la justícia” sota direcció de qui governa, o de qui és al seu costat. Molt a prop del feixisme, cada vegada més a prop. Per arrodonir la ignomínia, qui rep acusacions de nazis són pallassos, rapers, gent reprimida i qui vulgui una república o vulgui deixar de pertànyer al seu Estat.
Als Goya, escenari contestatari per excel·lència de la cultura de l’espectacle, ni un gest o paraula de tot plegat. “Todo por la patria”, tots amb la seva pàtria i la seva unitat, el fet suprem que està per sobre del sentit democràtic, de la llibertat i de la veu de les urnes. El que calgui per mantenir “la unidad”, encara que sigui amb cadenes, reixes i mordasses. I Europa, de moment, mirant cap a una altra banda, els diners manen.
Cal resistir, sí, i alguna cosa més. No és suficient posar cara de bona gent, fer ús de l’astúcia i pensar que ens perdonaran de no sé pas què. Això els fa sentir més valents, amb més dret a fer i a desfer, fins a esclafar-nos amb escarni. Davant el monstre feixista només hi ha lloc per plantar cara obertament i de manera pacífica, fins a l’extrem que la seva resposta autoritària els porti a l’abisme profund que ells mateixos estan excavant amb tanta mala fe.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s